Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2008 11:32 - ОПАСНО ! Не регистрирайте Фирма та си в Търговския Регистър!
Автор: janata Категория: Новини   
Прочетен: 1702 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.01.2008 23:00


Спешно ви обръщам внимание! Мисля, че никак не е преувеличено и съществува реална опасност!!

Отново всички се правим, че не ни касае и нищо няма да направим.

Мои познати и приятели от Нет-а са искрено притеснени и са се обединили под петиция спешно да прекратят регистрациите и неконтролируемото предоставяне на сканирани копия от "Търговски регистър на Агенцията по вписванията" към Министерството на правосъдието.

НИКОЙ НЕ Е ПРОТИВ РЕГИСТЪРА, напротив той е нужен и трябваше да го има отдавна.
Но да се предоставят сканирани копия, а не данните от тях, без никакви графични защити от директно отпечатване и в резолюция подходяща да седнеш и да си направиш - я пълномощно, я имитация и подобие на личната карта, или печати на помощник нотариуси, или да имитираш цели документи, е в НАРУШЕНИЕ на МНОГО ОТ НАШИТЕ ЗАКОНИ. Това е масово. Нямаше да е чак проблем, ако ставаше дума за Конкретна фирма, за която изискваш това съдържание въпреки явното нарушение на закони, но за всички фирми?!?

Това, че се предоставят масово сканирани документи не спомага с нищо за излизането на яве на фирми и лица от сивата икономика. Не разкрива далавери или дали една сделка е нечестна или не. Пример: В тази насока то същата тази информация, ако беше предоставена в електронен текст ефекта щеше да е същия, но без риск някой да използва графични части или атрибути от надлежно сканирани оригинали на фирмени и лични документи с лоша умисъл. Да ги сравнява с други на други фирми и да избира най-подходящите за конкретна злоупотреба.

Вижте този най-елементарен пример във филмчето: http://govoritel.group.studi.net/bg_BG/blog/192/a/16

Лично аз недоумявам как е възможно това :) да се случи при толкова кинти похарчени по проекта, и съм притеснена родителите ми дали няма да се събудят без фирма, или пък без апартамент или нещо друго.

Ето за какво става въпрос: на сайта получаваш достъп до подредена и окомплектована информация, с която за няколко часа с помощта на Photoshop (да не говорим ако си в бизнеса с фалшиви документи) можеш да си изтеглиш от някоя фирма с платежно от банката 10-20 бона с толкова добро качество на подпис и всички необходими данни попълнени от теб, че само експерт ще го открие (какъвто на гише не би могло да има), ти отдавна ще си заминал, а никоя касиерка няма да отрече приликата със спесимените на подписа ти при тях.

Защото и самата касиерка ще сравнява подписа с подобно вече сканирано и в електронен вид копие на подписа ти.

Да оставим неща, като фалшиви лични карти или нотариални печати в добро сканирано качество и с номера на нотариални заверки и т.н...

На сайта има хубави дълги списъци от фирми – всичко необходимо е дадено лесно достъпно и на едно място така, че мошеници лесно могат да си подберат подходяща фирма - жертва за фалшификация с подходящ капитал и т.н...

УЖАС, нямам думи просто!

Ето описанието на ситуацията доста подробно и с примери : http://govoritel.group.studi.net/bg_BG/blog/192

Тук е малко по-подробно около закони и коментари :
http://govoritel.group.studi.net/bg_BG/blog/193

Тук е петицията,  която преди малко ми писаха, че е качена вече официално за да се организират хората и да се спре веднага сайта и новите регистрации

Подкрепете тази петиция:

http://www.bgpetition.com/opasnost_turgovski_registur/index.html

-          Да се спрат регистрациите.

-          Този път да се иска сметка от виновните за свършеният факт, че са предоставени на минимум 1 милион потенциални потребители всички данни за досега регистрираните фирми там, в застрашаващ фирмите и собствеността на гражданите в тях формат и масовост.

-          Да се отстранят нередностите спешно в наредбите и в технологията.

-          Да се възобнови възможно най-скоро работата на регистъра след представяне на промените, направени за отстраняването на проблема.

Според нас Някой бойкотира по този начин Търговският регистър, като една добра стъпка срещу чакането, несериозните или недобронамерени търговци. За това бързата реакция и притискането от страна на обществото е много необходима този път, преди да е станало скандална работата на регистъра до степен, че после с месеци и години отново уж да се „променя и изгражда” нещо иначе елементарно с много съществуващи готови прототипи по света.

Пратете я на колкото се може повече хора, защото това наистина е страшна кретения и вярно вече може би има пострадали малки фирмички и хора.


 Последни допълнения:
-----------------------------------------------
1) На сайта вече работи от днес "Капча" символите за затрудняване на масово сваляне на пълното съдържание на регистъра. 

:) Явно , 7-те страници пълни с Главни Технически Експерти, не са много наясно, за какво са им "Капча" символите, които се попълват от понеделник преди заявка към листа със справките им!!

Защото е достатъчно да се попълнят веднъж, след което, целият списък за деня от регистрирани фирми си е отново достъпен фирма след фирма! С просто отваряне на списъка в нов прозорец, което прави и всеки Get Web скрипт или софтуер! Да живее "Най-прозрачния" регистър в Европа, според aвторите му! 

Коментар: Проста валидация над "Капча" символи, с контрол въдху сесиите и протекция от отварянето на нови прозорци (уникална сесия за прозорец) е лесна за изпълнение от всеки правил 2-3 сайта за пари през живота си ! Нека "Екпсертите" на агенцията да попитат, ако незнаят как става :)

Няма никаква реална промяна от пускането на Регистъра до сега !

Лични карти не се сканират , но си седят вече сканираните! Освен това се сканират (все още) лични документи на чужди граждани!!!!!! 

Все още няма никакъв текст или съобщение за това какви са задълженията и правата на агенцията, както и за ограниченията за посетителя, и това какво може или не трябва, като разполага с тези документи.

 

Тоест можеш да ги разпространяваш, както и да е свободно по интернет, защото не си предупреден, а и те правят така или иначе същото в същата информационна среда.

  

2) МАЛОУМНИЦИТЕ ИЗМИСЛИХА НОВ "ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР!?"
noviniteb.com  10 януари 2008 | Автор: novinite | Категория: Криминале

3) Българският Търговски регистър е на челно място по прозрачност в Европа
Ивайло Филипов, ръководител на проекта "Търговски регистър" ( econ.bg )
Интервю на Петър Чернев

Цитиати: 
".... Какви проблеми показа пилотното внедряване на системата в периода 1 септември - 1 декември 2007 г.?
Ивайло Филипов:
По време на тримесечния период, в който беше тествана системата, бяха анализирани всички процеси. Те бяха допълнително описани и оптимизирани.

Например сканирането на заявленията и документите, които пристигат всеки ден от гражданите и бизнеса, беше подобрено. В резултат на това процесът вече е част от системата и не се налага документите да бъдат отделно запазвани на компютър, а впоследствие присъединявани в един общ централен компютър. ....."

".... Използвахте ли опита на останалите страни в Европа в областта на изграждането на търговски регистри?

Ивайло Филипов:

Проведени бяха срещи с организацията, в която са обединени всички търговски регистри в ЕС. Колегите, които помогнаха при реализирането на регистъра, са преминали обучение в Сърбия, където също има изграден търговски регистър.

Считаме, че нашият регистър от гледна точка на прозрачност и отвореност през интернет е на челно място в Европа.

С кои от фирмите, които предоставят услугата електронен подпис, имате сключени договори?

Ивайло Филипов:


Агенцията по вписванията е изградила регистъра по начин, по който всяка една комуникация, била тя външна или вътрешна, се извършва посредством електронен подпис. Системата поддържа електронните подписи на всички регистрирани удостоверителни органи.
"

 



Тагове:   фирма,   опасно,   регистър,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: janata
Категория: Новини
Прочетен: 25326
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930